Вибираємо обробну дошку...

Що легше : вибрати   кухонний комбайн або обробну дошку? Дотепер   я думала, як і ви. Однак… по кількості наявної інформації й представленому в магазинах асортиментам вибрати й купити складне технічне обладнання виявилося легше чому звичайний предмет кухонного начиння , який не перетерпів скільки-небудь помітних змін  з початку своєї появи. Хоча ряд провідних виробників обробних дощок, у тому числі  Kesper і Zeller , успішно впроваджують прогресивні технології виготовлення, домагаючись, таким чином, максимального комфорту при використанні й безпеки для нашого здоров'я.

Для правильного  готування їжі,  характеристики  (властивості)  Ваших  обробних дощок не менш важливі чому параметри роботи всіляких  електричних помічників.

Пропоную розібратися, що ж ми маємо на нашій ідеальній кухні ( в арсеналі наших кухонних аксесуарів).

(Пропоную більш детально познайомиться з Корольової Кухні -  Обробною Дошкою)

Останнім часом  у продажі з'явилися найрізноманітніші  модифікації обробних дощок із пластику, скла й навіть каменю. Але дотепер   найбільш популярними є обробні дошки з дерева.

Точно визначити, який з матеріалів є кращим, неможливо тому що багато в чому це залежить від цілей і  умов використання (експлуатації) . До речі, професійні обробні дошки відрізняються від побутових тільки розмірами. Купити професійну (або вірніше сказати гастрономічну) обробну дошку в супермаркеті досить складно. Тому раджу звернути увагу на асортименти обробних дощок ТОВ "Господиня". На сайті компанії Ви не тільки виберете кухонну дошку, яка  Вам необхідна, але зможете одержати всеосяжну консультацію фахівців.


Дерев'яні обробні дошки.

Це варіант виконання досить різноманітний. Кухонні дошки з дерева можуть, призначені не тільки для готування,  але й для сервіровки, надаючи Вашим блюдам відтінок натуральності. Якщо ви зверніть увагу на асортименти обробних дощок з дерева тм Kesper Ви зрозумієте наскільки різноманітний вибір кухонних дощок по призначенню, розмірах, матеріалах виконання й дизайну.

Для дерев'яних дощок звичайно застосовуються: береза, сосна, бук, гевея, акація, бамбук і дуб.

Найдешевший  варіант - береза, але такі дошки служать недовго, у них висока вологість і невисока твердість. Сосна теж ставиться до низької цінової категорії. Дані кухонні дошки  можуть бути успішно використані як сервировочные -  круглі для піци й квадратні для різних видів нарізки( м'яса, сиру, овочів).

Серед професіоналів найбільш популярним є дошки з бамбука й гевеї. Бамбук не розшаровується, не боїться вологи, стійкий до механічних навантажень і не тупить ніж. Мабуть, єдиним недоліком дощок з бамбука є ціна - вони коштують наполовину дорожче, чим букові, щоправда, якість виправдовує ціну.

Гевея (каучукове дерево) - практично ідеальний матеріал для дерев'яних обробних дощок була останнім часом  дискредитована на ринку неякісними китайськими виробами. Основними виробниками дощок з гевеї є дві країни - Таїланд і Китай (навіть, якщо на дошках коштує європейський бренд, однаково  вони привезені із цих країн). А реально в гевеї є ряд переваг перед іншими породами деревини: вологість 8-10%, здатність зберігатися на морозі, не розтріскуються, мають   високу міцність і рівень шліфування. Крім цього гевея не псується від гарячої води й не убирає вологу й заходи. Коштують дошки з гевеї приблизно на 40% дорожче букові. Акація ж, яка має властивості, аналогічні гевее, дорожче.


Пластикові обробні дошки.

Практично всі наявні в продажі пластикові дошки виготовлені із силіконової пластмаси й мають високу теплостійкість і стійкістю до агресивного середовища ( воді, кислотам, мийним засобам).

Крім  цього пластикові дошки - це оригінальний дизайн, нові можливості дизайну й кольору, а так само різноманітні  форми, практичність і довговічність. Спеціально розроблена текстурированная поверхня пластикових дощок запобігає надмірному ковзанню й утвір подряпин. В асортиментах ТОВ "Господиня" є абсолютно ідеальні у всіх відносинах обробні дошки з харчового пластику із противоскользящими елементами, оптимальних розмірів і функціонального виконання.

Сучасні дошки мають металеві ручки й зручні канавки для рідини.

А крім того, що пластикові дошки гарні, надійні і їх просто мити, вони досить легені й стоять на 30% дешевше дерев'яні.


Стекло (склокераміка) обробні дошки.

Перевага скляної обробної дошки - її різноманітний і оригінальний дизайн. На скляних дошках фантазія художників народжує цілі шедеври - репродукції зі знаменитих картин, натюрморти, пейзажі, живаючи природа, звірі й птаха. Найбільш модні на сьогоднішній день натюрморти, виконані з урахуванням традицій національної кухні різних країн. Така різноманітність у дизайні дозволяє підібрати підходящу дошку для будь-якого інтер'єру, їх можна використовувати для сервіровки стола, і це робить скляні дошки привабливими для рестораторів. Крім цього в скляних обробних дощок є й функціональні зручності: при нарізці на них не залишається подряпин, вони не усмоктують захід  продуктів, що обробляють, їх гумові ніжки не сковзають по столу, а ще вони відрізняються підвищеною жаростійкістю з боку скла ( до 260 градусів) і можуть використовуватися як підставки під гаряче. Скляні дошки абсолютно гігієнічні й легко миються за допомогою звичайних мийних засобів. Найбільш сучасні скляні дошки робляться з особливо міцного склокерамічного матеріалу, стійкого до відколів і ушкодженням.

До недоліків скляних дощок можна віднести те, що вони важкі в порівнянні, допустимо, із пластиком, не такі міцні, як тверді породи дерева,  і вони можуть видавати неприємні скреготливі звуки під час нарізування продуктів. Купити скляну обробну дошку зараз не проблема, але зверніть увагу на той факт, що дешеві скляні дошки мають рефренную поверхня, що є протипоказанням для Ваших ножів.


Про нас
Новинки
Акція
Корисне
Контакти
Каталог
Гарна ванна кімната
Сучасна кухня
Інтер"єр, подарунки
Святковий стіл
Дрібні меблі
Партнери
Заявка на співпрацю
Контакти